Odling

Stalltäppan i Kviberg

Listad av: Olof Söderén

Stalltäppan i Kviberg söker nya medlemmar. Odlingen drivs som ett kollektiv där vi delar på såväl arbetsinsats som skörd. Framför allt odlar vi grönsaker och bär, men även en del blommor – alla medlemmar har möjlighet att vara med och påverka vad vi odlar. Vi som odlar får en stor del av vår mat från odlingen under sommar och höst, men en behöver också vara beredd att på att lägga en del tid på arbetet (tänk minst tio timmar per månad i genomsnitt). Hör av dig om du vill att vi sätter dig på intresselistan eller om du vill komma och hälsa på.

 

Stalltäppan i Kviberg är en tillsammansodling som började som en kommersiell stadsodling (market garden) och de senaste åren drivs odlingen av ett dussin personer som odlar för självhushållning.

Odlingen etablerades 2019 i ett samarbete med fastighetsägaren Higab AB som ett pilotprojekt där man etablerat 4 stadsodlingar på 3 av deras fastigheter. Bredvid Stalltäppan (tillsammansodlingen) finns även ett antal odlingslotter som drivs av Kvibergs odlarförening. Förutom i Kviberg etablerades även odlingar vid Slakthuset och Musikens hus. Läs mer om satsningen i detta blogginlägg.

Typ av odling Gemenskaps
Land yta 400 m²
Producerar Bär, Blommor, Ekologiskt, Grönsaker
  • Stalltäppan i Kviberg
  • Stalltäppan i Kviberg
  • Stalltäppan i Kviberg
  • Stalltäppan i Kviberg
  • Stalltäppan i Kviberg

Tjänster

Erbjuder boende? Nej
Säljer produkter? Nej
Tillgängliganpassad? Nej
Tjänster Nya medlemmar
Kontakta oss
Olof Söderén
Olof Söderén

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.