News

Kartlägg odlingsrörelsen – sprid Grow i din stad!

By Grow Here

Var med och kartlägg odlingsrörelsen i din stad eller region!

Kartan och plattformen startade i Göteborg, men den 1 Maj 2020 lanserade vi plattformen nationellt under namnet Grow Here – här kan du nu lista din odling oavsett var du bor. Det finns en del enskilda kartor över den lokala stadsodlingsrörelsen – men alltför ofta bygger dessa kartor på att en admin lägger in alla odlingar och det är svårt att få kartan att hålla sig uppdaterad. Vi vill låta karta byggas underifrån, från gräsrötterna, och bjuder in alla er som vill samla odlingsrörelsen på en plats. Använd Grow som ett verktyg för att engagera odlingsrörelsen i din stad!

Tillsammans kan vi kartlägga odlingsrörelsen över hela landet och göra det enklare att hitta sin närmaste stadsodling eller lokala lantbruk! 

 

Kartlägg odlingarna i din stad/region, steg för steg:

  1. Lägg upp din odling och tipsa andra om att lägga upp odlingar och odlingsmark i din region på plattformen.
    Du kan använda våra flyers om hur man delar sin odling eller odlingsmark eller dela dessa informationsartiklar;
    Synliggör din stadsodling på kartan!
    Trärdgårdsdelning – Hur fungerar det?
  2. När tillräckligt många odlingar och odlingsytor delats i din region/stad kan vi skapa en lokal sida för din stad/region som du kan hänvisa till mer information om den lokala odlingsrörelsen.
  3. Kontakta Grow Here så hjälper vi dig att skapa en sida för din stad/region och sprida ordet till fler i vårt nätverk.

Jobbar du på regionen/kommunen?

Vi samarbetar även med kommuner och regioner som vill kartlägga den lokala odlingsrörelse och uppmuntra till delning av odlingsmark. På Grow Here kan vi bistå med att realisera den lokala livsmedelsstrategin, genom att samla odlingsrörelsen på en karta, lokala odlingar/gårdar kan synliggöras och hitta volontärer och medlemmar och nå ut med var de finns och vad de säljer – och odlingsytor kan matchas mellan markägare och odlare. Är du en kommun som driver frågan kring lokal odling och mat, hör av dig till [email protected] för mer information.

Kontakta gärna oss om du vill sprida plattformen till din stad så kan vi ge dig stöd under resan.