News

Synliggör din odling eller gård på kartan!

By Grow Here

Driver du en stadsodling eller en småskalig gård som säljer grönsaker, söker medlemmar eller vill nå ut med ett event? Lägg upp din odling på Grow Here – en plattform och karta som samlar den lokala odlingsrörelsen. Här kan du lista din odlingsförening eller odlings-företag och hitta medlemmar, volontärer eller kunder – och sprida era odlings-kurser och events.

Varför dela odling eller event på kartan?

På Grow Here samlas odlingsrörelsen på en karta och din odling blir synlig för tiotusentals odlingsintresserade besökare . Här kan du lista din odlingsförening, ditt stadsodlings-företag eller småskaliga jordbruk och berätta om ni söker medlemmar och volontärer eller var och hur kan man köpa det ni odlat. Du kan även lista ditt event eller kurs kopplat till din odling så den dyker upp i vår online-kalender.

Driver du ett större lantbruk? Läs mer här om hur du listar er verksamhet eller delar jordbruksmark här.

5 anledningar att synliggöra sin odling på Grow:

 1. Nå ut till din lokala odlings-community:

  Med en vision att få odlingsrörelsen att växa når vi ut till tiotusentals odlingsintresserade varje år. Att dela din odling eller ditt event är dessutom HELT GRATIS! Din sida på Grow blir som en hemsida i miniformat.

 2. Annonsera att ni söker nya medlemmar eller volontärer:

  Ni syns då i sökresultat för de som söker volontärplatser eller vill bli medlem i en förening, och intresserade personer kan kontakta er genom ett anpassat formulär.

 3. Säljer du det du odlar? Berätta var och hur man köper din mat!

  På Grow gör vi det enkelt att hitta vilka lokala odlare som säljer grönsaker. Länka till valfri hemsida och informera om dina försäljningskanaler. Kanske säljer du andelskassar eller via en lokal REKO ring eller utlämningsplats.

 4. Annonsera din kurs eller event:

  Lägg upp ditt event under ”mina event” så dyker det upp i Grow Here’s event-kalender. Kanske arrangerar ni kurser och studiebesök för att sprida kunskap, skapa nätverk eller en extra intäkt till er förening.

 5. Informera om dina tjänster och öppettider:

  Du kan berätta i din annons om vilka olika tjänster din odling erbjuder. T.ex. så kan du informera om att din odling finns tillgänglig för studiebesök, att ni erbjuder föreläsningar etc.

Som medlem i nätverket kan du också visa upp din stadsodling på en Stadsodlingssafari® som lockar deltagare varje år världen över.

Hjälp rörelsen växa – skapa ett konto och lägg upp din odling idag!

Såhär gör du:

Hur du lägger upp din odling eller event:

 1. Lägg upp en annons

  Det är gratis och enkelt att lägga upp en annons på Grow. Skapa ett konto eller logga in på www.grow-here.com. Klicka på “Lägg upp odling” eller “Lägg upp aktivitet” i din profil. Lägg till en kort rubrik, lockande text och ett par snygga bilder.

  Du kan även berätta specifikt om era tjänster som att ni säljer grönsaker eller bjuda in till arbetsträffar. När du lägger du upp en kurs eller ett event kan du även berätta om datum, plats och förkunskaps-krav.

 2.  Vi publicerar och sprider ordet

  Vi går igenom och publicerar din annons och meddelar dig så fort din odling eller ditt event är publicerat. Ett urval av odlingar och events lyfts även upp i vårt nätverk och på sociala medier för att sprida ordet om vad som händer till vår community. Besökare kan anmäla intresse eller nå dig via kontaktformuläret på din annons.

 3. Få kontakt med intresserade odlare eller kunder

  När din odling eller kurs är publicerad kan odlingsintresserade eller kunder skicka meddelande och förfrågningar eller ansökningar med lite mer information om sig själva, utbildning, erfarenhet och intressen. Det är upp till dig att bestämma vilka odlare du vill välja ut – om du t.ex. söker medlemmar, volontärer eller rent av en kollega/anställd. När du har valt en odlare kan du boka in ert första möte och börja odla tillsammans.

Nedan finns länkar till att lägga upp odling eller event. OBS: Du måste vara inloggad och skapa ett konto först för att länken skall fungera.

Lägg upp din odling
Lägg upp ett event

 

 

Vad är skillnaden på odling och mark?

 • När du delar en befintlig odling på Grow, den rosa kategorin, visar du att din odling redan är igång och i annonsen har fler valmöjligheter – här kan du informera om vad ni odlar, möjligheter att volontärarbeta eller köpa grönsaker från odlingen. Kryssar du i att ni säljer grönsaker eller tar emot medlemmar och volontärer så syns er odling i sökresultatet när odlingsintresserade söker efter odlingar att delta i eller handla från.
 • Delar du mark, den gröna kategorin, visar du att du har mark att erbjuda för andra att odla på. Lägger du upp en mark-annons så syns den i sökresultat för odlingsintresserade som söker odlingsmark. Du som driver en existerande odling eller har en gård med mark som är på jakt efter fler som kan odla på plats kan mycket väl lista er annons i kategori ”mark”.

Läs mer om att dela odlingsmark i här i ”Hur funkar det”.

Tillsammans samlar vi odlingsrörelsen och får fler odlingsdrömmar att växa!

Läs mer om hur du gör för att kartlägga odlingsrörelsen i din stad i denna artikel.

Varma hälsningar,
Grow Here teamet