Interview

Möt Maja och hennes prunkande grön oas!

By Suzanna Törnroth - Grow Gothenburg

Vad är din största passion?
Att bygga upp en prunkande grön oas där jag kan odla grönsaker som får samsas med vackra blommor. Estetiken och funktionen ska få ta lika stor plats. Att lyckas få till en odling med sitt egna lilla kretslopp är något av det jag längtar mest efter just nu. Så att göra en egen KOMPOST är en utav mina största passioner just nu!

Varför vill du odla eller varför gör du redan det?
Jag älskar att odla, det är mitt kall i livet. Jag är utbildad trädgårdsmästare och arbetar med anläggning och skötsel av trädgårdsmiljöer. Jag älskar mitt jobb men saknar att hålla på med trädgård och odling för egen del på fritiden. Jag vill odla grönsaker och leka loss i olika växtkompositioner. Jag vill jobba kravlöst och ha en plats att gå till för att hämta energi där jag inte behöver arbeta mot en kund.

Hur ser din drömodling och odlingspartner ut?
Helst av allt vill jag ha odlingen precis runt knuten till min bostad. Då kan jag titta till den varje dag och det blir inget projekt att ta sig iväg. Min dröm är att ha en plätt mark där jag direkt när jag får inspiration och en idé kommer till mig kan genomföra det på momangen. Det är nämligen i trädgården och odlingen jag får utlopp för min kreativitet.

Odlandet kräver mycket slit och arbete, så om man hade hittat en likasinnad att dela detta med hade det också varit en dröm. Man kan förslagsvis ha var sin egen liten del och samtidigt hjälpa varandra i större projekt och med gemensamma ytor. Man inspirerar varandra, dricker termoskaffe ihop, drar nytta av varandras kunskaper och hjälper till med vattning när den andra ska åka bort.

Vad är din favoritgrönsak? 
Tomat