Interview

Möt Rebecca och hennes intresse för ekosystemet!

By Grow Here

Rebecca är en odlare som börjar sin resa i GrowGbg communityn och har blivit en del av HSB Living Lab’s tillsammansodling på Chalmers. Hon trivs att odla här och där och har ett yttersta mål att bli självförsörjande. Vi ställde henne några frågor, läs intervjun nedan från Maj 2018!

Vad är din största passion?

Min största passion varierar med tiden. Just nu är det nog att så. Jag älskar att se frön gro, slå rot och växa. Såhär på våren kan jag inte få nog. Jag sådde årets första frön i januari.

Varför vill du odla eller varför gör du det redan?

Det finns en praktisk anledning – Jag vill lära mig att bli självförsörjande. Det finns också en estetisk anledning – det finns så många vackra former och färger i naturen. Sedan är det intressant med odling -det finns så många spännande och komplexa samspel som jag vill lära mig mer om. Ekosystem är både bland det mest basala och det mest komplicerade vi träffar på.

Hur ser din drömodling och odlingsspartner ut?

Min drömträdgård har en stor och prydlig köksträdgård och olika sektioner. Den har stora höjdskillnader med stora träd och små mörka krypin. Kanske en mossträdgård. Definitivt spaljerade fruktträd. Min perfekta odlingpartner gillar att tänka projekt och testa nya saker. För att komplettera mig gillar hen att vattna.

Vi är glada att ha Rebecca med oss ​​och vi hoppas att hennes intervju har inspirerat många av er där ute för att bli en del av GrowGbg communityn och vår gemensamma odlingsresa!

PS: Numera har Rebecca även hittat mark för kommersiell odling och driver odlingen Slaktarens trädgård där de även säljer grönsaker.

Mvh,

Growgbg teamet.