Interview

Möt Åsa och hennes odlingsambitioner!

By Suzanna Törnroth - Grow Gothenburg

Åsa Söderberg är en vän i Grow Gothenburg gemenskapen och vi besökte nyligen hennes växthus vid Renströmska parken vid vår Stadsodlingssafari. Läs intervjun nedan för att lära dig mer om hennes passion och framtidsplaner! Intervjun gjordes under 2018. Åsa’s odling drivs nu tillsammans med flera andra odlare under namnet Renströmska trädgården. Läs mer om odlingen här.

1. Vad är din största passion?

Min största passion är att odla.

2. Varför vill du odla eller varför gör du det redan?

Jag odlar för att jag inte kan tänka mig ett liv utan att vistas i grönska, och att njuta växters olika dofter, färger och former. Att kunna skörda egna blommor, bär och grönsaker är en helt fantastisk känsla, jag tror det är ett grundläggande mänskligt behov och den bästa förutsättningen för att må bra, att omge sig med växter och djur.

3. Vad är några odlings projekt du jobbar med för närvarande?

Jag har skaffat en plats för odling i Skogome, som jag ska bygga upp en bra jord på och börja odla upp ordentligt från 2019. Dessutom har jag skaffat ett fantastiskt ställe ”Renströmska”, i Kålltorp. En jättevacker plats med växthus och arbetsbod. Den kommer vara öppen för försäljning av grönsaker och blommor bland annat, en del självplock. Jag kommer även nästa år börja samarbeta med tjejerna i Kusin Jord (@kusinjord), Sara-Linnéa och Tove.

4. Hur ser din drömodling och odlingsspartner ut?

Min drömodling är en odling med stor stor variation av grödor, med ett myller av insekter. Drömpartnern är driven och delar samma idéer kring odling, miljö och jord som jag.

Vi är glada att ha Åsa med oss ​​och vi hoppas att hennes intervju har inspirerat många av er där ute för att bli en del av GrowGbg communityn och tillsammans kan vi nå vår odlingsdrömmar!

Mvh,

Growgbg teamet.