Interview

Möt Lotta och hennes rädisor!

By Suzanna Törnroth - Grow Gothenburg

Lotta Egnell, författare till bloggen radisaochpakchoi, delar med oss hennes drömmar och experiment i odling – som växer grödor i hennes hall!

Vad är din största passion?
Jag älskar hela processen med att odla grönsaker, från att plantera frön till att skörda och äta grödan. Jag har väldigt liten markyta till förfogande och jag odlar för närvarande på små ytor på fyra olika platser och i två städer – var som helst där jag kan hitta utrymmet. Min passion är att experimentera, och mitt senaste lilla projekt är att odla inomhus i min hall nu under vintern. Jag har kunnat odla både pakchoi och rädisor! Jag startade nyligen en blogg om mina grönsaks-äventyr: www.radisaochpakchoi.wordpress.com.

 

Varför vill du börja odla (eller varför gör du det)?
Det gör mig glad, och det ger mig en möjlighet att vara kreativ. Och jag vill gärna lära känna fler personer som delar min passion.

Hur ser din drömgård och drömodlingspartner ut?
Min drömgård ligger i närheten av där jag bor och det är en plats som kan ge både hög avkastning på grödor och samtidigt lite utrymme för experiment. En plats för att vara kreativ och testa gränserna för ”hur saker bör göras”. Mina drömodlingspartners är ivriga att lära ut, och att lära sig, och är öppna för att utmana våra förutbestämda idéer om ”vad som fungerar och vad som inte fungerar”.