Interview

Möt Filippa och Marie och deras drömmar!

By Suzanna Törnroth - Grow Gothenburg

Hej! Vilka är ni?
Vi är Filippa och Marie som träffades på trädgårdsutbildning på Gunnebo Slott och trädgårdar. Vi upptäckte ganska snabbt att vi har gemensamma drömmar och visioner, som blev så pass påtagliga att vi ska genomföra dessa!

Vad är er största passion?
Vår passion ligger i det blomstrande vackra och det ätbara goda. Vi vill vara med och göra Göteborg till en mer grön och hållbar stad och vår idé kan berika de befintliga grönytorna i staden.

Hur ser er drömodling ut?
Vi har två koncept på kommersiell odling som kan kombineras eller drivas på egen hand. Det beror på vilken typ av yta och vart den geografiskt är placerad vilka av idéerna som skulle passa bäst. Eftersom vi båda bor inne i stan och inte har direkt tillgång till bil så är vi måna om att det ska vara lika tillgängligt för oss som det också ska vara för kunden. Allt är genomgående ekologiskt och närodlat vilket är två starka och viktiga ord i framtiden. Det vi skapar är en blomstrande miljö som kan synas och uppskattas av boende i närheten och förbipasserande.

Vi har två olika konceptidéer: 
Koncept 1: Odling av ätbar dekor och örter som kan säljas till restauranger och bagerier. Vi tror att just kombinationen av att kunna erbjuda något vackert som även går att äta är något som både restauranger/bagerier och även kunderna är intresserade av.

Koncept 2: Odling av snittblommor där vi kan erbjuda självplock till privat kund, men också till butiker, restauranger och bagerier. Vi tror att det skulle vara mycket uppskattat hos privatpersoner att kunna komponera ihop en egen bukett på ekologiska och närodlade snittblommor som är i säsong. Det blir lite som en motpol mot de snittblommor som många florister erbjuder, där de flesta fraktats över halva världen.

Har du en restaurang eller bageri med en takyta? Eller skulle du vilja bidra med dina kunskaper och komma i kontakt med Filippa och Marie? Skicka ett email till [email protected] så kopplar vi ihop er!