Mark

Stadsbruk – Testbädd Skogome

Listad av: Fastighetskontoret - Göteborgs stad

Välkommen till Skogomes testbädd!

Här kan personer och företag arrendera 500-1000 kvadratmeter att prova kommersiell grönsaksodling på. Det är ett första steg mot att ägna sig åt odling som en del eller hela sin inkomst. Testbädden är perfekt för dig som odlar mycket på fritiden och vill ta nästa steg, eller du som vill starta din egen verksamhet!

 

Testbädden ligger på promenadavstånd till bostadsområdet i Skogome och i närheten av både Hisings-Backa och Tuve. På arrendet finns tillgång till förråd och parkeringsplats. Toalett ska ställas dit och vi utreder möjligheten till fikarum. Vidare ska vi dra vatten till hela testbädden. Alla på testbädden har tillgång till de här resurserna och alla har samtidigt ett gemensamt skötselansvar för dem.

Att arrendera 500 kvadratmeter på Skogomes testbädd kostar 150 kronor per år (under 2018). Avgiften kommer höjas allt eftersom Fastighetskontoret gör investeringar på platsen. Kontrakten är ettåriga och för att behålla arrendet efter första säsongen krävs det att man skriver över det på sitt eget företag. På var och ens arrende finns accessvägar för att försäkra att alla har tillgång till sitt arrende. Man är ansvarig för att dessa är framkomliga.

Det finns möjlighet att bygga växthus på sitt arrende så länge Fastighetskontoret godkänner plats och modell, samt att man är beredd att plocka ned växthuset vid ett frånträde från arrendet. Det går också att ansöka om att Fastighetskontoret ska investera i ett växthus på arrendet mot en höjning av avgiften. Mer information går ut om detta till arrendatorerna varje år. Ytterligare regler och förutsättningar finns som vi går igenom vid en intresseanmälan.

Nuvarande användning Gräsmatta
Plats Rural
Land yta 1000 m²
Hyra 150
Markägare Kommunen
Avtal Årsvis
Passar bäst Frukt och bär, Grönsaker, Kommersiell odling, Snittblommor
  • Stadsbruk – Testbädd Skogome
  • Stadsbruk – Testbädd Skogome
  • Stadsbruk – Testbädd Skogome

Tjänster

Erbjuder boende? Nej
Vatten? Ja
Toilet? Nej
Tillgängliganpassad? Nej
Verktyg och tjänster Verktygsförråd
Kontakta oss
Fastighetskontoret - Göteborgs stad
Fastighetskontoret - Göteborgs stad

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.