Mark

Stadsbruk – Testbädd Skogome

Listad av: Fastighetskontoret - Göteborgs stad

Välkommen till Skogomes testbädd!

Här kan personer och företag arrendera  500 kvadratmeter att prova kommersiell grönsaksodling på. Det är ett första steg mot att ägna sig åt odling som en del eller hela sin inkomst. Testbädden är perfekt för dig som odlar mycket på fritiden och vill ta nästa steg, eller du som vill starta din egen verksamhet!

 

Testbädden ligger på promenadavstånd till bostadsområdet i Skogome och i närheten av både Hisings-Backa och Tuve. På arrendet finns tillgång till förråd och parkeringsplats samt toalett. Alla på testbädden har tillgång till de här resurserna och alla har samtidigt ett gemensamt skötselansvar för dem.

Att arrendera 500 kvadratmeter på Skogomes testbädd kostar 1000,- kronor per år (under 2022). Avgiften kan komma att höjas allt eftersom Fastighetskontoret gör investeringar på platsen. Avtalen kan sägas upp om marken inte används. På var och ens arrende finns accessvägar för att försäkra att alla har tillgång till sitt arrende. Man är ansvarig för att dessa är framkomliga.

Det finns möjlighet att bygga växthus på sitt arrende så länge Fastighetskontoret godkänner plats och modell, samt att man är beredd att plocka ned växthuset vid ett frånträde från arrendet. Ytterligare regler och förutsättningar finns som vi går igenom vid en intresseanmälan.

Eventuell ledig mark fördelas inför varje växtsäsong. Inför 2022 införs ett tillfälligt stopp eftersom vi behöver ta fram en ny lösning för bevattning.

Nuvarande användning Annat
Plats Rural
Land yta 500 m²
Hyra 1000
Markägare Kommunen
Avtal Årsvis
Passar bäst Grönsaker, Kommersiell odling, Snittblommor
  • Stadsbruk – Testbädd Skogome
  • Stadsbruk – Testbädd Skogome

Tjänster

Erbjuder boende? Nej
Vatten? Ja
Toilet? Ja
Tillgängliganpassad? Nej
Verktyg och tjänster Verktygsförråd
Kontakta oss
Fastighetskontoret - Göteborgs stad
Fastighetskontoret - Göteborgs stad

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.