Mark

”Den framtida” skogsträdgården i Vättlefjäll

Listad av: Saga Karlsson

”Den framtida” skogsträdgården i Vättlefjäll

Jag och min sambo har en tomt (med tillhörande hus där vi snart bor permanent) som är helt unik i sitt slag, med strandkant, ekar, tallar, björkar, stengärsgårdar. Inga grannar. Unika omgivningar. Soliga platser, skuggiga platser, sluttningar, vackra platåer, fin utsikt, rikligt med vatten, brist på vatten, uppkört, makadam… Ja en riktig utmaning, men också en tomt med enorma möjligheter.

Tomten är dryga 1 hektar och vår dröm är att bit för bit anlägga en skogsträdgård samt införskaffa några ”mindre” djur så som bin, lantrashöns, etc…

Vi söker nu någon odlingsintresserad som vill vara med på den resan. Gärna du som har erfarenhet av permakultur och skogsträdgårdar. För jag, min sambo och vår fyraåriga dotter är riktiga nybörjare när det gäller odling och kan inte mer än det vi har övat i vår odlingslåda på guldheden, läst i böcker och sett på youtube.

Det här är ett projekt där vi tillsammans med dig/er börjar helt från skratch. Låt oss snacka mer om upplägg när någon visar intresse. Spontant tänker jag att vi delar på skörden och att vi mer ser oss själva som några vänner som har ett kul projekt på gång… än att det blir massa avtal och hyror…

Tomten nås med bil (eller ca 5km promenad från närmaste ”express”busshållsplats Bergum Kyrka). Bilfärd från Korsvägen i Göteborg tar ca 35-40 minuter.

Nuvarande användning Trädgård
Plats Rural
Land yta 10000 m²
Hyra
Markägare Privatperson
Avtal Säsongsvis
Passar bäst Djurhållning, Frukt och bär, Gemenskapsodling, Grönsaker, Pedagogisk odling
  • ”Den framtida” skogsträdgården i Vättlefjäll

Tjänster

Erbjuder boende? Nej
Vatten? Ja
Toilet? Ja
Tillgängliganpassad? Nej
Kontakta oss
Saga Karlsson
Saga Karlsson

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.