Mark

Lugn privat odling nära Kungsbacka

Listad av: Filip Laurits
Villa-trädgård med grönsaksodling på 100 kvm i Kungsbacka, 30-45 min från Göteborg, ute efter odlare. Jag (ägaren) kommer bara att kunna odla ett mycket litet område i området och föredra ingenting annat än resten av odlingsområdet som ska användas så att det inte växer igen! Rum i huset är också möjligt att hyra

 

Köksträdgård med mkt sol:

Villan med tillhörande trädgård har tillhört min mormor och morfar som köpte huset som sommarstuga ca 1955 och sedan byggt ut och format trädgården under de följande årtiondena. Efter min mormors bortgång växte den en gång mycket välskötta trädgården igen, men under de senaste åren har jag börjat ”erövra” den och återställa de gamla rabatterna, där många gamla perenner uppenbarar sig efter många års vila.
Under 2015-17 har jag även etablerat en köksträdgård på uppemot 100 kvm och med minst femårig växtföljd. Varje kvarter är indelat i två-tre bäddar, gångarna är delvis permanenta. Ett område är avskilt och avsett för perenna grönsaker. Ytan är mycket soligt belägen. Jorden är förhållandevis lerig, på sina ställen väldigt tung, men jordförbättring pågår. Tomten ligger med sydsidan mot en lugn landsväg (här finns också större delen av ytan avsedd för grönsaksodling), nordöstsidan mot en liten sjö (sjötomt).
Själv jobbar jag heltid (säsong maj-oktober) på Botaniska och kommer bara kunna odla upp en mycket liten del av området. Jag vill inget hellre än att även resten av odlingsytan är i bruk, så att den inte växer igen! Rum i huset är även möjligt att hyra och detta vore också den bästa lösningen för min del.
  
Nuvarande användning Trädgård
Plats Trädgård
Land yta 100 m²
Hyra
Markägare Privatperson
Avtal Månadsvis
Passar bäst Frukt och bär, Gemenskapsodling, Grönsaker, Koloniodling
  • Lugn privat odling nära Kungsbacka
  • Lugn privat odling nära Kungsbacka
  • Lugn privat odling nära Kungsbacka

Tjänster

Plats: Odlingsplatsen ligger ca 45-50 minuters resa med pendeltåg och buss från Göteborg, med bil ca 30 min. Närmsta stad Kungsbacka.
Hyra: Helt beroende på vilken lösning vi kommer överens om.
Kontrakt: Allt mellan ett par månader till flera år.
Storlek på odlingsyta: 100 kvm (totalt)
Verktyg: Det finns spade, skottkärra, kompost och andra trädgårdsredskap att låna och odlaren kan förvara hans/hennes verktyg i vårt förråd
Vatten/toalett: Odlaren får vattentillgång med slang. Odlaren får gärna långa vår toalett när vi är hemma
Tillgängliga tjänster: Vi behöver även hjälp med trädgårdsarbete som ogräsrensning på andra platser och bevattning av trädgård eller vissa växter
Boende: Rum i huset är även möjligt att hyra och detta vore också den bästa lösningen för min del.
Erbjuder boende? Nej
Vatten? Nej
Toilet? Nej
Tillgängliganpassad? Nej
Verktyg och tjänster Kompost, Verktyg, Verktygsförråd
Kontakta oss
Filip Laurits
Filip Laurits

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.