Interview

Möt Svenja och hennes textilväxter!

By Suzanna Törnroth - Grow Gothenburg

Svenja trivs med kombinera konst och trädgårdsarbete – hon försöker ofta med växter och textilier för att skapa intressanta, konstnärliga former! Läs vår intervju med henne här.

Vad är din största passion?
Utforska olika former av boende med textilier och bortom.

Varför vill du börja odla (eller varför gör du det)?
Jag vill leva mer hållbar och i kontakt med jorden och är intresserad av trädgårdar, skogsträdgårdar, att plocka vilda växter och permakultur för att designa cirkulära system och att odla mina grönsaker. Som en doktorand utforskar jag också hur frön och växter kan användas i textildesign-processer för att förändra hur vi lever i och interagerar med interiöra rum. För att ”leva min forskning” som konstnär letar jag efter ett utrymme där jag kan vara fri att göra det och där jag kunde leva och växa och forska nära Göteborg och helst nära en sjö och skog: D (45 min radie).

Hur ser din drömgård ut?
Min drömgård /odlingspartner representerar liknande intressen i ekologiskt och hållbart jordbruk / trädgårdsarbete och att dela och diskutera det. En gemenskap av mer eller mindre likasinnade människor skulle vara bra. Jag skulle gärna vilja leva med djur också. Att bo på en gård där djur hålls för mat skulle utmana mig, men jag tolererar olika övertygelser. Men som en vegan är djurskydd mycket viktigt för mig. Jag letar efter en plats att bli aktiv och involverad, men också att sätta upp mitt lilla hus och forsknings-växthus på hjul, som är i planeringen och förhoppningsvis kommer att vara färdig och redo för uppställning i början av sommaren. 🙂