Interview

Möt Anna och hennes kärlek för elektronisk musik

By Suzanna Törnroth - Grow Gothenburg

Vi fortsätter på var resa för att möta de entusiastiska odlarna i vårt samhälle – den här gången talar vi med Anna, som älskar trädgårdsarbete så mycket som en bra husfest!

Vad är din största passion?
Trädgårdsskötsel, botanisering, svampodling och elektronisk musik.

Varför vill du odla eller varför gör du det redan?
Jag brukade odla mat och blommor med min familj som barn och jag har lärt mit mycket (jag har också en examen i landskapsarkitektur och doktorand i botanik) men jag har inte haft så mycket odlings-möjligheter eftersom jag har flyttat mycket i det sista 10 år. Jag hade en koloniträdgård förra året i England och älskade verkligen att odla min egen mat igen. Jag tycker om processen men det är också viktigt för mig att jag kan undvika plastförpackning genom att odla saker själv. Detta var min första sommar i Sverige och jag började med lite sallad och örter på min balkong. Det verkar kanske inte så mycket men jag använde några kodyngor från ett fält i Mölndal för att undvika att köpa förpackad kompost. Om det inte bevisar min dedikation så vet jag inte vad som gör 😉 Jag planerar att stanna i Göteborg på lång sikt så jag vill gärna lära känna andra odlare.

Hur ser din drömodling och odlingspartner ut?
Någon som inte är rädd för att få sina händer smutsiga och njuter av att växa och lära sig. Erfarenhet spelar ingen roll så länge som knack och entusiasm finns där. Om de känner till ett bra techno / house party också, så är en bonus 🙂