Event

Stadsodlingssafari® 2021 – Lördag 25 sept

Listad av: Grow Here
Välkommen på Stadsodlingssafari® för att fira Göteborgs 400 års jubileum. 
 
Utforska Göteborgs stadsodlingsrörelse! Träffa odlarna, hör deras historier och få chansen att lära dig om stadsodlingens stora möjligheter och hur de kan bidra ill en mer hållbar stad. Följ med och upptäck det ätbara Göteborg! 
 
I samverkan med Higab AB erbjuder vi årets safari till ett kraftigt rabatterat pris. 
—–
 

UPPTÄCK ODLINGSRÖRELSEN!

Lär känna historien bakom nya odlingsföreningar och tillsammansodlingar där man odlar mat och gemenskap och möt de nya stadsbönderna som skapat kommersiella odlingsföretag och transformerat oanvända gräsmattor och asfaltsytor till grönskande grönsaksodlingar. Vi besöker en mängd olika typer av stadsodlingar och ni får chansen att möta odlarna själva, höra om deras drivkrafter och utmaningar och kanske rentav känna och smaka på stadsodlade grönsaker eller köpa med dig något hem.
 
ÅRETS STADSODLINGSSAFARI:

Safarin gör nedslag på tre olika stadsodlingar som alla tillkommit i nära samarbete med fastighetsägaren Higab. Möt stans kanske minsta tillsammansodling där en f.d. parkeringsplats omvandlats till en grönskande oas vid Musikens hus. Vi besöker den kommersiella odlingen Slaktarens trädgård på tidigare asfaltsöken i Gamlestan – där Göteborgare kan mötas och själva skörda sina egna grönsaker och snittblommor. På safarin gör vi ett besök på Kvibergs stadsodling – där en en tidigare oanvänd gräsmatta i Kviberg blivit en frodig odlingsplats med både odlingslotter och kollektivodling sida vid sida. Hur historien om hur odlingarna kom till och utvecklats över tid, möt odlarna och hör deras historier. Ni kommer även bli guidade av arkitekterna bakom odlingsplatserna – och får höra hur platserna utvecklats i samverkan med bl.a. byggnadsantikvarier för att smälta in i den kulturhistoriska miljön.

Boka din biljett här

 
LÖDAG OCH SÖNDAG:
Safarin kommer äga rum under två dagar – lördagen den 25 september samt söndagen den 26 september kl.12-16. Du väljer själv vilken dag du vill delta. 
 
Vi möts upp 11:45 på Kvibergs spårvagnshållplats och går gemensamt till Kvibergs odling där vi besöker både Kvibergs odlingsförening och Stalltäppans odlingskollektiv, därefter tar vi oss runt kollektivt och besöker Slaktarens trädgård (Slakthuset, Gamlestan) och slutligen Musikens växthus (Majorna) där vi avslutar dagen runt kl.16. Mer detaljerat schema skickas via email till de som bokat biljett.
 
PRIS:
Eventet sponsras av fastighetsägaren Higab och du som besökare betalar endast mindre anmälningsavgift.
Anmälningsavgift: 125kr 
(Ordinarie pris 750kr)
 
 
Begränsat antal platser, så först till kvarn att anmäla sig.
Boka din biljett via denna länk
 
Vi följer FhM’s rekommendationer och kommer hålla goda avstånd. Du ansvarar själv för att ta med giltig biljett för spårvagn/buss. Det går även fint att cykla och vi kommer skicka ut vägbeskrivning. 
 
 
Safarin kommer hållas på svenska eller engelska beroende på deltagarnas önskemål.
 
Hoppas vi ses!
  • Stadsodlingssafari® 2021 – Lördag 25 sept
  • Stadsodlingssafari® 2021 – Lördag 25 sept
  • Stadsodlingssafari® 2021 – Lördag 25 sept
  • Stadsodlingssafari® 2021 – Lördag 25 sept

Tjänster

Online? Nej
Kräver bokning? Ja
Tillgängliganpassad? Nej
Pågår En halvdag, Ett antal timmar
Kontakta oss
Grow Here
Grow Here

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.