Odling

Odla Ihop Öråker

Listad av: Odla Ihop

Odla Ihop har en odling  i utkanten av staden, på Öråkers gård i Kungsängen, vackert belägen vid Mälaren. Här kommer vi kunna odla mer av allt än inne i stan, fler sorter, fler plantor av varje sort, så det blir mer mat att skörda, äta, förädla och dela.

Visionen är att Odla Ihop Öråker ska bli en plats för kunskapsdelning genom kurser, workshops och samarbeten med kommun, företag och privatpersoner.

Det här projektet är ett samarbete mellan  Odla Ihop, Bioinspira by Johanna och Ebba Horn på Öråkers Gård. Jordbrukaren Jan Tärnström, Ladans Kulturförening och odlaren André Wright är också involverade i projektet.

Odla Ihop Öråker fick ett tvåårigt Leaderbidrag våren 2019.

Odla Ihop Öråker startade under våren 2019 när vi sökte och till slut (i juni) fick ett tvåårigt bidrag från Leader Mälardalen och Jordbruksverket för att starta en större odling i Öråker. Tillsammans har vi haft en fantastisk första säsong, och bland annat byggt upp en market garden med ettåriga grödor, skogsträdgård och till och med anlagt en damm. Nu fortsätter resan! Vi ser fram emot att fortsätta utveckla odlingen utifrån permakulturens principer och tillsammans skapa en ännu mer levande och vacker plats att dela.
Fortlöpande info i Facebookgruppen: Odla Ihop Öråker eller på Instagram: Odla Ihop Öråker

Eller mejla oss här så får du information om våra träffar.

Typ av odling Gemenskaps
Land yta
Producerar Bär, Blommor, Ekologiskt, Grönsaker
  • Odla Ihop Öråker
  • Odla Ihop Öråker

Tjänster

Erbjuder boende? Nej
Säljer produkter? Nej
Tillgängliganpassad? Nej
Tjänster (Tillgång till) Toalett, Nya medlemmar, Studiebesök

Hemsida, länkar och försäljningskanaler

Kontakta oss
Odla Ihop
Odla Ihop

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.