Odling

HemmaJord

Listad av: Pernilla A

HemmaJord är en småskalig odling med en levande jord i fokus. Odling av ett stort urval av ettåriga grönsaker på friland och i växthus och stegvis uppbyggnad av liten bär och fruktodling, mest för mångfaldens skull. Försäljning i gårdsbutik med självbetjäning och till restauranter och andelsprenumeranter . Event med fokus på upplevelse och händerna i det naturliga skafferiet. Odlingen startade 2020 på en yta av 1000m2 plus tunnel på 300m2. Ytterligare möjlighet att odla finns på ca 2500m2 inom samma inhägnade område.

1 mil öster om Kungsbacka, ca 30min från södra Göteborg.

Typ av odling Kommersiell
Land yta 1500 m²
Producerar Blommor, Grönsaker
  • HemmaJord
  • HemmaJord
  • HemmaJord
  • HemmaJord

Tjänster

På sikt skulle jag gärna vilja hitta någon att dela ansvaret för odlingen med, kanske i takt med att den växer. Att vara två känns mer hållbart, både socialt och ekonomiskt. Samtidigt är det viktigt att man funkar ihop, har liknande planer och värderingar och såklart kul ihop! Därför hade jag gärna till att börja med delat med mig av en bit av min mark till någon som på sikt skulle vilja bli mer delaktig i helheten. På så sätt kan vi lära känna varandra och du ser hur du trivs på platsen. Jag är inte KRAV-certifierad, men odlar giftfritt och utan bekämpningsmedel. Att värna om mångfalden och en frisk jord utan konstigheter är viktigt för mig. Är väldigt intresserad av regenerativ odling och det hade varit toppen om du också hade lite koll på det, men inget krav, vi kan lära oss tillsammans. I framtiden kan jag tänka mig att växa något, men inte så att det blir ohanterligt. Hälsa, kvalitet och omtanke om natur och jord är viktigast. Själv vill jag gärna få lite mer tid till event och att bjuda in folk i odlingen. Mat och hälsa intresserar mig också, så gärna samarbeten åt det hållet i framtiden. Beroende på vad vi kommer fram till kan en yta på 25-150m2 finnas ledig att odla på 2022. Den bestämmer du själv över och odlar och tar hand om skörden själv. En del av marken är täckt sedan 1,5år och redo att odla i direkt. En del är gammal vall. Gammalt hö finns för täckodling om man vill bryta vallen på det sättet. På sikt finns oändliga möjligheter till utökning. Det är nog snarare vattnet än jordytan som begränsar. Sköljbod för grönsaker, toalett (utedass) och möjlighet till att värma och laga enklare mat finns på platsen. Likaså el och framdraget vatten. Hör av dig om du på sikt är sugen på att vara med och driva en småskalig grönsaksodling men är sugen på att tjuvstarta odlandet redan nu.   /Pernilla
Erbjuder boende? Nej
Säljer produkter? Ja
Tillgängliganpassad? Nej
Tjänster (Tillgång till) Toalett, Nya medlemmar, Säljer lokalproducerat
Kontakta oss
Pernilla A
Pernilla A

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.