Mark

Stadsbruk – Testbädd Angered

Listad av: Fastighetskontoret - Göteborgs stad

Välkommen till Angereds testbädd!

På testbädden får personer och företag arrendera 500 kvadratmeter att prova kommersiell grönsaksodling på. Det är ett första steg mot att ägna sig åt odling som en del eller hela sin inkomst.

På Angereds testbädd går det att arrendera 500 kvadratmeter och uppåt, det kostar från 1000 kronor per år. Första år ges tillgång till mindre lotter på 200 kvadratmeter som bara odlas i ett år. Sedan erbjuds tillgång till större lott med löpande avtal.

På arrendet finns tillgång till förråd, fikarum, toalett och parkeringsplats. Dessutom har vi dragit vatten till hela testbädden. Alla på testbädden har tillgång till de här resurserna och alla har samtidigt ett gemensamt skötselansvar för dem.

På var och ens arrende finns accessvägar som sträcker sig längs kortsidorna för att försäkra att alla har tillgång till sitt arrende. Man är ansvarig för att dessa är framkomliga. Avtalet kan sägas upp om marken inte brukas.
Ytterligare regler och förutsättningar finns som vi går igenom vid en intresseanmälan.

Det finns möjlighet att bygga växthus på sitt arrende så länge Fastighetskontoret godkänner plats och modell, samt att man är beredd att plocka ned växthuset vid ett frånträde från arrendet.

Intresseförfrågan kan skickas in på hösten och lotter fördelas inför säsong.

Nuvarande användning Annat
Plats Rural
Land yta 500 m²
Hyra 1000
Markägare Kommunen
Avtal Årsvis
Passar bäst Grönsaker, Kommersiell odling, Snittblommor
  • Stadsbruk – Testbädd Angered

Tjänster

Göteborgs stad erbjuder även möjligheten för odlare att delta i en företags-inkubator för stadsodlings-startups. För mer information om testbäddarna och Stadsbruks inkubator, kontakta Stadsnära odling, Göteborgs Stad: http://stadsnaraodling.goteborg.se/
Erbjuder boende? Nej
Vatten? Ja
Toilet? Nej
Tillgängliganpassad? Nej
Verktyg och tjänster Växthus, Verktygsförråd
Kontakta oss
Fastighetskontoret - Göteborgs stad
Fastighetskontoret - Göteborgs stad

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.