Event

Future DC-Farmer workshop

Listad av: Grow Here

Är du Sveriges första DC-Farmer*

Brinner du för att odla och vill testa att starta eller driva en odling i Norrbotten? Vill du använda spillvärme från datacenter för att värma din odling och kunna odla året runt? Eller har du kunskap inom ekonomi, växter eller arkitektur och teknik som du tror framtidens odlare skulle ha nytta av? Kanske är du nyfiken på odlingsyrket men vet inte om du är redo att göra omställningen ännu eller att ta din odling till nästa nivå?

Odla på spillvärme i Luleå!

Vi söker Norrbottens nästa stora odlings-talang som är redo att ta sig an Norrbottens stora utmaningar med självförsörjning av mat, framförallt grönsaker. Enbart ca 10 % av alla grönsaker i Norrbotten produceras här, resten importeras från södra Sverige eller utomlands. Många produkter blir dåliga på dess långa färd norrut. Samtidigt finns fler soltimmar i Luleå på ett år än vad som finns i Göteborg och man skulle kunna bli helt självförsörjande på tomater. Många växthus anläggningar går i konkurs på grund är de höga energi-kostnaderna för uppvärmning. Samtidigt sipprar det ut mängder av spillvärme från industrier och datacenter som med fördel kan användas för att värma upp växthus i det kalla men soliga Norrland

*DC-farming:

DC-Farming är en förstudie i partnerskap mellan Luleå University of Technology, RISE och The Foodprint Lab Arkitekter och Matsystem Designers där vi tar ett krafttag för att undersöka hur restvärme från datacenters kan återanvändas i växthus och hur hållbara affärsmodeller kan utformas för att stödja odling i Norr. För att få svar på detta behöver potentiella odlares behov samspela med design och marknad. 

Workshop:

Den 3 December bjuder vi därför in till en workshop för personer som är intresserade av att bli framtidens DC-odlare i Luleå och samtidigt bli en del är lösningen av ett av de svåraste utmaningarna och potentialer för Norrbotten; Lokal matförsörjning. Med på plats kommer blå Göteborgs välkända stadsbonde duo Kajodlingen. Experter från  New York kommer att ge deras input i processen baserat på den svenska och internationella marknaden.

Joina även gärna vårt fb-event där vi löpande postar mer information!

Låter det intressant?

Anmäl dig idag nedan och motivera kort varför just du vill delta. Anmälan senast den 1 nov. Begränsat antal platser. Deltagarna kommer få avsluta dagen med middag på lokala ingredienser på fine dining restaurangen Villgott i Luleå centrum. Missa inte detta! 


När?

Kl.13-18 + Middag kl.19

Var?

Eftermiddag: Luleå Tekniska Universitet och RISE datacenter.
Kväll: Villgott Restaurang Luleå

  • Future DC-Farmer workshop
  • Future DC-Farmer workshop

Tjänster

Online? Nej
Kräver bokning? Ja
Tillgängliganpassad? Ja
Pågår En halvdag, Ett antal timmar
Kontakta oss
Grow Here
Grow Here

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.