Odling

Lärjeåns trädgårdar

Listad av: larjean

Lärjeåns trädgård har öppet året om. Här får plantor och människor gro och växa. Hos oss jobbar människor som tidigare stått långt utanför arbetsmarknaden. I vårt KRAV-märkta kök och trädgårdsmästeri får de möjlighet att jobba 100 % av sin förmåga i ett serviceyrke eller genom att jobba mer praktiskt i trädgården.

Trädgården

Efter ett år av hårt arbete kunde vi 2011 stolt välkomna allmänheten åter till de vackra trädgårdarna vid Lärjeåns dalgång. Växthus och huvudbyggnad har renoverats i omgångar och vi har öppnat upp för en grön konferensverksamhet med möjlighet till guidade trädgårdsturer.

Nu vill vi utveckla Lärjeåns Kök & Trädgårdar till en ekologisk upplevelsegård i samklang med naturen. Vi odlar ekologiskt genom växelbruk och täckodling, för att värna om den biologiska mångfalden prioriterar vi gamla kulturväxter. Trädgården och köket KRAV-certifierades 2016.

Café & lunchservering

Lärjeåns kök & trädgårdar serverar lunch med stor salladsbuffé på helgfria vardagar. Här kan du både fika, luncha, hålla konferens eller hyra festlokal. I mars till oktober kan du luncha i växthuset som håller en behaglig temperatur även vid sämre väder.

Läs mer på: www.larjeanstradgardar.se 

Typ av odling Social
Land yta 600 m²
Producerar Ekologiskt, Grönsaker
  • Lärjeåns trädgårdar
  • Lärjeåns trädgårdar

Tjänster

Erbjuder boende? Nej
Säljer produkter? Ja
Tillgängliganpassad? Ja
Tjänster Säljer lokalproducerat, Studiebesök, Tillgänglighetsanpassad
Kontakta oss
larjean
larjean

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.