News

Nya odlingsytor från Higab

By Grow Gothenburg

Vill du odla i Majorna, Kviberg eller Gamlestaden? I vår lanserar vi ett nytt samarbete med fastighetsägaren Higab och vi har tre nya spännande odlingsytor som kommer etableras – i Majorna, i Kviberg och i Gamlestan för kommersiell odling och gemenskapsodling.För de som anmält sig bjuder vi även in till en serie workshops för att medskapa dessa nya odlingsområden.

3 nya odlingsytor hos Higab

Under våren kommer det att designas och etableras helt nya stadsodlingar på tre av Higabs fastigheter runtomkring Göteborg under 2018 – vid Kvibergs Kaserner, Musikens hus och Slakthuset. Därför söker vi nu intresserade odlare till dessa ytor och och de som anmält sig till odlingsytorna kommer även bjudas in till workshops (19-22 mars) för att ge input till utformningen av de nya odlingsytorna. Nedan finns en kort beskrivning och visualisering av varje odling yta.

Kort om nya odlingsytor

Utbildande gemenskapsodling vid Musikens hus

Vill du starta en gemenskapsodling eller pedagogisk odling i centrala Majorna? Vill du odla blommor eller grönsaker? Ta del av årets pilotprojekt med 40 kvm grå-yta som förvandlas till en grön oas på innergården till Musikens hus / Café Hängmattan. Vi söker efter engagerade personer som vill starta eller driva en odling tillsammans i föreningsform eller som entreprenörer.

Kommersiell urban odlingsyta vid Slakthuset

Vill du odla kommersiellt vid Slakthuset? Runt hörnet från Gamlestadstorget – omgivet av mikrobryggeriet Spike och akvaponik-pionjärerna Stadsjord – här har du nu möjlighet att driva en kommersiell stadsodling på 50-100 kvm utomhus och samtidigt skapa en grön attraktiv mötesplats.

Kommersiell odlingsyta på gräsmatta vid Kviberg

Vill du odla grönsaker kommersiellt i centrala Kviberg? I ett pilotprojekt med Higab erbjuder vi ett område på totalt 100kvm för en kommersiell stadsodling i Kvibergs Kaserngård. Det finns ett stort intresse från restauranger i närheten är intresserade av att köpa grönsaker om en stadsodling skulle etableras här. Det finns även en gemenskapsodling man kan bli en del av.

För att anmäla sitt intresse på plattformen behöver man skapa ett gratiskonto på här på growgbg.com och fylla i sin profil med mailadress så att vi kan nå dig med mer information. Du får även gärna kontakta oss kring frågor på [email protected].

Design Workshops

För er som har anmält ert intresse på dessa odlingsytor vill vi bjuda in till en workshop för den eller dem odlingsytor du ansökt om. Under dessa workshops kommer vi att besöka odlingsytorna och berätta mer om praktiska detaljer och ge dig en möjlighet att lära känna varandra och ge möjlighet att ge input kring designen och utformningen av stadsodlingen.

Workshop: Kviberg

Tid: Måndag – 19 Mars, 18:00-19:30
Plats: Kompani 415, Marketenterivägen 1

Workshop: Musikens hus

Tid: Onsdag – 21 Mars, 18:00-19:30
Plats: Musikens hus, Karl Johansgatan 16

Workshop: Slakthuset

Tid: Torsdag – 22 Mars, 18:00-19:30
Plats: Yesbox, Gamlestadsvägen 4

PS: Observera att man måste har registrerat sitt intresse och fyllt i online-ansökan via länken för att kunna delta under workshopen (ansökan måste skickas in senast 18 mars).

Hoppas vi ses!