Mark

500kvm villaträdgård söker odlare

Listad av: SusanneR

En villaträdgård i Bergsjön på ca. 500kvm söker odlare!

Vi är ett äldre par som tappat greppet om vår villaträdgård sedan vi skaffade sommarstuga. Vi är egentligen ganska intresserade av grönsaksodling men klarar inte av två ställen. Vore roligt om någon positiv och intresserad människa ville använda vår trädgård.

Kort om oss och trädgården:

Trädgården ligger endast 10 gångavstånd från spårvagnshållplatsen Galileis gata, och endast 10 min med cykel från Kortedala torg. Vi hoppas på en ny vän att prata trädgård med, samt att få hjälp att hålla trädgården i hyggligt skick. På sommaren är vi inte mycket hemma så vi vore väldigt tacksamma för hjälp med gräsklippningen. Vi är inte pedanter, men det är bara så trist när det ser ut som att ingen bryr sig. Kanske kan du tillföra lite idéer och inspiration? Vi är öppna för att du sätter din prägel på stället om du är intresserad av det.

Trädgården är en solig normalstor villaträdgård, belägen i ett lugnt och trivsamt område, skulle faktiskt kunna bli en liten oas med hjälp av gröna fingrar! Det är nära till bussen och plats finns att parkera. Trädgården består av gräsmatta, två små igenväxta grönsaksland, ett fungerande sparrisland och två mindre äppelträd. Lite vinbär och björnbär finns också. Det hela är omgärdat av förvuxna buskar och häckar. Förråd med de flesta redskap finns, liksom tillgång till el och vatten. Vi har också ett litet växthus som vi kan disponera tillsammans.

Vi önskar så klart att du undviker gifter och konstgödsel. Vi har kompostbehållare. Det finns också möjlighet att hämta hästgödsel från fritidslantgården 1/2 km härifrån.

Specifikationer:

Typ av odlingsyta: Gräsmatta, Växthus samt befintligt grönsaksland och fruktträd.

Hyra: Nej, jag blir bara glad om jag får ta del av lite grönsaker då och då och en vacker utsikt

Tidsperiod: Flera år

Tillgänglig service: Går att låna en mängd olika verktyg, du kan bruka vår kompost, använda växthus och vattenslang eller låna toalett.

Nuvarande användning Gräsmatta
Plats Suburban
Land yta 500 m²
Hyra
Markägare Privatperson
Avtal Årsvis
Passar bäst Frukt och bär, Gemenskapsodling, Grönsaker, Koloniodling, Kommersiell odling, Rehabilitering
  • 500kvm villaträdgård söker odlare

Tjänster

Förutom att erbjuda mark att odla på behöver vi även hjälp att klippa gräsmatta och buskar.
Erbjuder boende? Nej
Vatten? Ja
Toilet? Nej
Tillgängliganpassad? Nej
Verktyg och tjänster Kompost, Växthus, Verktyg, Verktygsförråd
Kontakta oss
SusanneR
SusanneR

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.