Event

Dags att förodla purjolök, kronärtskocka och selleri

Listad av: Grow Here

Kronärtskocka

Är kronärtskockan inte bara fantastiskt vacker men även fantastiskt god? Att det dessutom är svårt att räkna upp antalet hälsoeffekter, gör grönsaken till ett oslagbart val. Kronärtskockan är rankad som den grönsak som har mest antioxidanter och har bevisats ha en antiflammatorisk verkan. Den har även en stärkande effekt på levern och förhindrar utvecklingen av många kroniska sjukdomar som beror på stress och åldrande.  Grönsaken behöver dock mycket tid på sig för att ge skörd och det är därför bra att så dem under extrabelysning redan i januari. Eftersom plantorna ska stå i kruka länge innan de sätts ut är det bra att förbereda för att plantera om flera gånger innan du planterar ut dem.

Rotselleri

Även rotselleri är en hälsoväxt som behöver lång tid på sig för att bli stor och fin. Rotselleri är bra att äta för att undvika problem med hjärt- och kärlsjukdomar. Du kan så rotsellerin redan i januari genom att bredså i en tråg. Det går även bra att så igen i februari och mars enligt såanvisningarna. Plantorna är väldigt sköra så var försiktig så att du inte vattnar sönder dem. När de är stora nog kan du plantera dem var för sig i en kruka innan du planterar ut de ljuvligt doftade växtena i trädgården. Kom ihåg att du kan skörda och äta bladen och de tidiga rötterna.

Purjolök

I hundratals år har purjolök varit en vanlig ingrediens i våra kök som bidrar till bättre matsmältning och viktminskning. Purjolöken kan bli bredsådd för att ta så lite plats som möjligt inomhus tills det är dags att plantera ut den. Purjolök är, likt många andra grönsaker, känsliga för temperaturväxlingar och kan gå i blom om den utsätts för kalla temperaturer.

  • Dags att förodla purjolök, kronärtskocka och selleri
  • Dags att förodla purjolök, kronärtskocka och selleri
  • Dags att förodla purjolök, kronärtskocka och selleri

Tjänster

Online? Nej
Kräver bokning? Nej
Tillgängliganpassad? Nej
Kontakta oss
Grow Here
Grow Here

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.