Odling

Andelslamm® – Dalslamm i Färgelanda

Listad av: Andelslamm

Nu har du möjlighet att även beställa Andelslamm® från Färgelanda hos Glumserud gård.

Glumserud är en mindre familjegård som drivs av Sarah och Rickard Svensson med familjen som även driver strutsgården Dalslands Struts.

Gården är en traditionell fårgård vars besättning består av Dorper, en fåras från Sydafrika. Dorper är en ganska ny Köttras i Sverige och har blivit kända för sitt marmorerade och välsmakande kött. Dorper har lätta lamningar med pigga och alerta lamm som växer snabbt. Gården har även olika korsningar med Dorper samt Finull. Läs mer på Dalslands Struts


Sarahs får betar på obesprutade marker men är ej certifierad som ekologiska. Å andra sidan ger lammens tillväxt mycket kött för pengarna med en slaktvikt på ca 20 kg. Köttet är vakuumförpackat och hämtas på gården Glumserud 1, Färgelanda. Länk till karta

Pälsen från Dorper är mycket personlig och kan variera från vit-svarta till svartfläckiga och även prickig. Läs mer på hemsidan: www.andelslamm.se.

Att vara en andelsbonde för lammkött kostar 2500 kr. Vill du har både kött och päls kostar det 4000 kr (hämtpris). Vi skriver ett avtal där vi förbinder oss att sköta lammet under hela säsongen.

Betalning sker via Swish eller Bank-Giro. Bekräftelse med andelsintyg skickas efter mottagande av fullständig betalning.

Har du frågor? Kontakta Sarah direkt:

E-mail: [email protected]
Mobil: 076-1891192

Typ av odling Social
Land yta
  • Andelslamm® – Dalslamm i Färgelanda
  • Andelslamm® – Dalslamm i Färgelanda
  • Andelslamm® – Dalslamm i Färgelanda

Tjänster

Erbjuder boende? Nej
Säljer produkter? Nej
Tillgängliganpassad? Nej

Hemsida, länkar och försäljningskanaler

Kontakta oss
Andelslamm
Andelslamm

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.